Mor börjar bli orolig

Igår ringde mamma mig när vi var på väg hem från Restaurangen.

Mor: Vad är ni, det låter så bullrigt?
Jag: Vi är på väg hem efter en middag på stan.
Mor: värst vad ni äter middag ute ofta nuförtiden? Vad åt ni för något?
Jag:  Hehe ja..passa på och hänga med kamraterna eftersom vi inte kunde ses på Fredag (idag). Det blev koreanskt.
Mor: Jaha var det gott? Vad kostade middagen?
Jag: det var jättegott och jag är så jättemätt. J bjöd mig på middag och det kostade honom 650 kr.
Mor: Herreguud! Så ofta som ni äter ute blir det nog inga besparingar för eran del.
Jag: ehh..mamma, det kallas för att njuuuuta av livet.
Mor: Jo men ni njuter ganska ofta av det livet. Jag och din pappa ha inte gått ut och ätit i säkert 20 år.
Jag: Men det är inte så konstigt, när värnamo inte har så många restauranger att välja mellan. Ni har inte ens ett sushi ställe där man kan gå till och nästan varenda invånare rynker på näsan när det är tanken på rå fisk när de flesta i storstäder tycker att det är vardagsmat. Det är ju olika miljöer och självklart är det dyrare att leva livet i Sthlm än i Värnamo men så är i storstäder att man har allt man kan tänka sig. Det är ju som Can Tho och saigon, du föredra ju hellre Saigon framför can Tho för att du har tillgång till ALLT du behöver och har det nära till hands, eller hur?
Mor: Jaja fröken bezzerwisser.

Hursomhelst var det jättegod mat på Arirang och trevlig personal. Maten var mycket så man blir proppmätt oså åt vi ju äppelfritter med vaniljglass och söt ingenfära karamell sås till som motsvarar friterad banan med glass på kina restauranger fast liiite godare än då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *